Notícies

Normatives castells inflables

Normatives castells inflables

Normes d'ús dels castells inflables:

Els castells inflables són unes atraccions molt segures, pensades perquè els nens es diverteixin sense risc. No obstant això, per garantir i reforçar la seguretat dels petits, s'han de contemplar algunes senzilles mesures preventives durant la seva utilització. Per exemple, encara que no és obligatòria la presència d'un monitor, sí que és aconsellable que un adult estigui supervisant l'atracció i pendent de si algun nen necessita alguna cosa. A les atraccions que disposen de tobogan, cal tenir en compte que les proteccions laterals d'aquest element estan pensades perquè els nens llisquin asseguts, de dalt a baix, i no perquè ascendeixin de peu.

És important que els nens que utilitzen simultàniament l'atracció siguin d'edats, alçades i pesos similars, per evitar que els grans puguin fer mal de manera involuntària als més petits. L'accés dels castells inflables s'ha de fer sense ulleres i sense sabates, i estarà limitat exclusivament als nens i nenes de les edats indicades en l'atracció, fins a arribar a la seva capacitat o pes màxim permès. Per tant els adults no han d'accedir a l'inflable perquè podrien lesionar els petits o danyar la instal·lació. Tampoc s'ha d'accedir als castells inflables amb menjar, beguda ni llaminadures de cap tipus. De la mateixa manera, les atraccions que no són aquàtiques s'han de mantenir seques, i no es poden mullar amb mànegues ni ficar-les en l'aigua.

Cal entendre que la fabricació dels castells inflables aquàtics està realitzada de manera diferent i no necessiten un motor en marxa permanentment perquè no porten costures cosides, sinó que van segellats tèrmicament. Els castells inflables lloguer compleixen amb totes les normatives europees i internacionals de seguretat, però com qualsevol altre instrument s'han d'utilitzar d'acord amb les seves característiques per assegurar el seu correcte funcionament i, en aquest cas, la diversió segura dels nens.

Normes d'ús i certificacions

Els nostres castells, com tot joguina segur que es preï, estan sotmesos a unes normes d'ús de castells inflables i matalassos, les quals l'usuari ha de conèixer abans de fer ús de l'inflable. Per tant, recomanem l'atenta lectura d'aquest apartat, ja que si bé els nostres castells compten amb totes les mesures de seguretat requerides, pot ser que una mala aplicació de les normes d'ús els converteixi en insegurs. Per tot això, l'ús ha de ser responsable i moderador. Així: La presència d'un monitor no és obligatòria, encara que sí recomanada. En cas de no comptar amb monitor, la supervisió d'un adult durant el joc resulta molt aconsellable. Aquells inflables que comptin amb tobogan, presenten unes normes d'ús de castells inflables i matalassos especials. Aquest tobogan està fabricat i dissenyat perquè els nens baixin, asseguts de front i lliscant per ell. Per tant, no serà segur: que es pugi el tobogan en comptes de baixar per ell (ja que les proteccions laterals estan homologades per a l'altura d'un nen assegut, no per a un nen que puja de peu), que se surt de la part més alta a la més baixa o que es remogui la lona lliscant manipulant els seus velcros.
Com contemplen les normes d'ús de castells inflables i matalassos, mai s'ha de sobrepassar el nombre de nens per als quals està dissenyat el castell o el pes màxim que pot suportar. Per tant, l'accés de la gent gran al castell o matalàs, excepte causa de força major, no es permet, així com l'entrada de nens que no comptin amb els requisits d'alçada mínima, pes o mida.

S'ha de procurar que els nens més petits i els més grans no juguin alhora en l'inflable, per tal d'evitar que els que pesen més, són més alts i tenen més força aixafin als més petits durant els salts o el període de joc. Per tant, és recomanable que al mateix temps només accedeixin al castell o matalàs, nens de mides i edats similars.

Per garantir la higiene i el respecte a les normes d'ús de castells inflables i matalassos, l'inflable no s'ha d'accedir amb sabates, i molt menys amb talons.

Es recomana no entrar al castell amb ulleres.

Al castell inflable no s'accedeix amb ulleres o qualsevol altre aparell

Queda prohibit accedir al castell o matalàs amb menjar, beguda o llaminadures.

Es garantirà així la higiene abans esmentada i s'evitarà molestar la resta d'usuaris.

Com veiem, aquestes normes d'ús de castells inflables i matalassos ajuden, també, a la seguretat dels més petits, de manera que no són meres prohibicions o capricis del fabricant o empresa. Tant el castell inflable com els materials utilitzats per a la seva fabricació compten amb totes les homologacions requerides a Europa: la lona utilitzada és ignífuga i antiestàtica, tots els colors utilitzats no són tòxics, el motor (bufador d'aire) no té emissions, està homologat per muntar tant en exteriors com en interiors (amb o sense ventilació) i el seu nivell de soroll està homologat per treballar amb nens. Ha d'estar constantment connectat al corrent elèctric de casa (220V).

Els jocs inflables són certificats per ser segurs sempre que es compleixen mesures de seguretat bàsiques i es realitza un ús responsable i moderat del joc. La seva col·laboració és fonamental en assegurar el següent: Tot i que la presència d'un monitor no és obligatòria, la supervisió d'un adult és aconsellada.

El tobogan està pensat per baixar, asseguts de front i lliscant per ell: no és segur si se salta de la part més alta fins a la part més baixa, si en comptes de baixar s'utilitza per pujar (les proteccions laterals del tobogan estan homologades per l'altura d'un nen que baixa assegut, no per a un nen que puja de peu), si es remou la lona lliscant a través dels seus velcros.

Al joc inflable accedeixen nens de pes, altura i mida que l'inflable admet, i en nombre adequat (mai s'ha de sobrepassar el pes màxim permès o el nombre més gran d'infants a la vegada).

Procurar que només els nens d'una mida similar (alçada i pes) utilitzin el castell inflable al mateix temps.

Això és per evitar que els nens més grans en saltar amb nens més petits donin lloc a accidents involuntaris a causa de la diferència de força, pes i alçada. Al castell inflable no accedeixen a adults.

Al castell d'inflables no s'accedeix amb sabates (sobretot no s'accedeix amb talons) per assegurar un ús higiènic d'aquest.

Al castell inflable no s'accedeix amb ulleres o qualsevol altre aparell.

Al castell inflable no s'accedeix amb menjar, beguda ni llaminadures. Els altres ocupants del joc inflable li ho agrairan. Els inflables no són aquàtics: és perillós ficar-los en aigua (piscina, mar, etc.) o mullar-los amb mànegues, etc.

Els inflables aquàtics són específics, no tenen costures sinó termo-soldadures i es queden inflats desconnectant el motor.

Els castells inflables i els matalassos inflables són 2 coses diferents: els castells inflables (el nostre producte) estan cosits i tenen un motor (bufador d'aire) constantment en marxa bufant aire, els matalassos inflables (les de platja) no van cosides, van termosegellades, ja que no tenen costures i un cop inflades es queden amb l'aire, per tant es pot desconnectar el motor i permeten ser mullades amb aigua o utilitzades a la platja, a prop de piscines inflables, etc.

El nombre més gran d'infants que pot albergar cada castell inflable és funció de la grandària (edat, alçada i pes) d'aquests. El nombre més gran de nens indicat en la fitxa de producte és indicatiu, ja que 6-8 nens de 3 anys és molt diferent de 6-8 nens de 10 anys. La mesura més fiable per veure quants nens poden entrar a la mateixa vegada, és el pes màxim suportat. Preguem que entenguin que com més nens ocupin l'inflable a la mateixa vegada, més probabilitat que es facin mal un amb l'altre. Per això, "vull un castell petit" és incompatible amb "tinc 10 o 15 nens".

Tots els inflables compleixen rigorosament totes les normes de qualitat i requisits de fabricació d'acord a les normes EUROPEES de fabricació d'equipaments per a Oci Infantil. Els materials dels inflables compleixen tots els estàndards de la ASTM F963, EN71, EN14960, certificat de resistència al foc, no propaga crida, no tòxic. Els bufadors compleixen estrictament amb el certificat UL507, compatible amb RoHS, CE, EMC, norma GS.
1. EN71, La norma europea EN-71 específica de seguretat, per a les joguines a Europa.
2. GS, Certificació per a turbines que garanteix, lliure de substàncies nocives, resistents a trencaments i elèctricament segures.
3. CE, El producte compleix amb els requisits legals i tècnics en matèria de seguretat dels Estats membres de la Unió Europea.
4. ISO 9001, conjunt de normes de qualitat establertes per l'Organització Internacional per a l'Estandardització (ISO).
Els castells inflables són el complement ideal per a les seves festes i asseguren hores de diversió a baix cost, entretenint als seus nens i fent de la seva festa un dia inoblidable.